Τρόποι για να προστατέψετε τα προσωπικά σας δεδομένα στο διαδίκτυο

Τρόποι για να προστατέψετε τα προσωπικά σας δεδομένα στο διαδίκτυο

19 April 2019 Off By Artemis

Πλέον όλοι χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο για να κάνουμε σχεδόν τα πάντα μέσω αυτού: Στέλνουμε την αλληλογραφία μας, ανεβάζουμε φωτογραφίες, μιλάμε με τους φίλους μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αγοράζουμε ρούχα, τζογάρουμε, ψάχνουμε πληροφορίες κλπ. Τα προσωπικά μας δεδομένα, όμως, μπορεί να κλαπούν από τον οποιονδήποτε αν δεν είμαστε προσεκτικοί –και ποτέ δεν είμαστε.

Υπάρχουν τρόποι, όμως, που θα σας βοηθήσουν να προστατέψετε τα προσωπικά σας δεδομένα από πιθανούς διαδικτυακούς «κλέφτες» και θα σας επιτρέψουν να κάνετε ό,τι θέλετε στο διαδίκτυο άφοβα, χωρίς κανένα κίνδυνο. Εμείς συγκεντρώσαμε τους καλύτερους από αυτούς και σας τους παρουσιάζουμε.

Πλατφόρμες διαδικτυακού τζόγου

Αν χρησιμοποιείτε συχνά σελίδες τυχερών παιχνιδιών προτιμείστε να μπαίνετε σε αυτές που είναι νόμιμες. Οι συγκεκριμένες σελίδες έχουν άδεια και εμπεριέχουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται να ξέρετε για αυτές. Για αυτό το λόγο, οι νόμιμες σελίδες τζόγου θα φροντίσουν να διευθετήσουν οποιοδήποτε πρόβλημα σας παρουσιαστεί. Παράλληλα, προτιμείστε σελίδες οι οποίες θα σας ζητήσουν την ταυτότητά σας όσο και αν νομίζετε ότι αυτό είναι κάτι κακό. Στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο. Οι σελίδες που γνωρίζουν την ταυτότητά σας είναι περισσότερο αξιόπιστες στα θέματα που αφορούν την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων από οποιεσδήποτε άλλες.

Το τελευταίο και βασικότερο βήμα που πρέπει να κάνετε για να είστε εκατό τοις εκατό σίγουροι ότι δεν κινδυνεύετε είναι να χρησιμοποιήσετε έναν αξιόπιστο τρόπο πληρωμής. Βέβαια, αν χρησιμοποιείτε αξιόπιστες σελίδες όπως προαναφέραμε παραπάνω, αυτό το βήμα δεν είναι και τόσο απαραίτητο για εσάς.

Γενικές συμβουλές για να προστατεύετε τα δεδομένα σας οπουδήποτε

Αρχικά, εγκαταστήστε το πιο πρόσφατο λογισμικό κατά των ιών στην αγορά. Ναι, φυσικά και όλοι έχουμε από ένα τέτοιο στον υπολογιστή μας, όμως, το σημαντικό είναι να έχουμε και το πιο καινούργιο καθώς το συγκεκριμένο θα μπορέσει να διώξει οποιονδήποτε καινούργιο ιό προσπαθήσει να απειλήσει τον υπολογιστή σας –και κλέψει τα δεδομένα σας. Παράλληλα, θα πρέπει να αξιολογείτε τις δραστηριότητες που κάνετε στο διαδίκτυο. Όλες οι πληροφορίες που ανεβάζετε οπουδήποτε στο ίντερνετ, αποθηκεύονται και μένουν εκεί με αποτέλεσμα να μπορεί ο οποιοσδήποτε να τις ανακτήσει ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Ένας άλλος τρόπος προστασίας των προσωπικών σας δεδομένων είναι και μέσω των κωδικών. Σίγουρα όλοι έχουμε διάφορους κωδικούς πρόσβασης, όμως, είναι σημαντικό όλοι οι κωδικοί μας να είναι υπερβολικά ισχυροί. Προτιμείστε να μη χρησιμοποιείτε προσωπικές σας πληροφορίες στους κωδικούς σας, όπως π.χ. την ημέρα γενεθλίων σας ή τον αριθμό του κινητού σας. Και, τέλος, φροντίστε να διαγράφετε και να καθαρίζετε όλα τα cookies από τα προγράμματα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Μέσω των cookies –τα οποία περιέχουν τα προσωπικά σας δεδομένα- οι σελίδες μπορούν να πουλήσουν τα δεδομένα σας σε άλλες εταιρίες σε όλο τον κόσμο. Η καλύτερη λύση είναι να τα μπλοκάρετε απευθείας μόλις μπαίνετε σε μια σελίδα. Έτσι, δε θα αποθηκεύονται καν και δε θα «μαζεύουν» τα στοιχεία που βάζετε στη σελίδα που μπήκατε.