Μπορούν πράγματι να μας κάνουν αθάνατους τα nanobots;

Μπορούν πράγματι να μας κάνουν αθάνατους τα nanobots;

30 May 2019 Off By Artemis

Το 1967, ένας καθηγητής ψυχολογίας ονόματι James Bedford, και ενώ πέθαινε από καρκίνο, επιχείρησε να ξανάρθει στη ζωή μέσω της κρυογονικής. Ήταν από τους πρώτους που δοκίμασε κάτι τέτοιο, αλλά όχι και ο τελευταίος. Ο Ray Kurzweil, ο επικεφαλής μηχανικός της Google, πιστεύει ότι μέχρι το 2030 οι άνθρωποι θα έχουν μέσα στον εγκέφαλό τους τα λεγόμενα nanobots τα οποία θα τους κάνουν και εξυπνότερους και ακόμη και αθάνατους.

Μπορεί να συμβεί πράγματι αυτό, όμως; Τα nanobots είναι αυτά που θα βγάλουν στη σύνταξη για πάντα τους θεριστές;

Τι είναι τα nanobots και πώς λειτουργούν

Ουσιαστικά, τα nanobots είναι τεχνητά κύτταρα τα οποία μπορούν να διαπεράσουν μέχρι και το πιο μικρό τριχοειδές αγγείο που υπάρχει στο σώμα μας. Θα κινούνται μέσα στο ανθρώπινο σώμα παίρνοντας ενέργεια από τη γλυκόζη και το οξυγόνο που υπάρχει στο αίμα μας. Σε περίπτωση που πέσουν πάνω σε κάποιο παθογόνο, θα μπορούν να το αναγνωρίσουν και στη συνέχεια να το εξουδετερώσουν «καταπίνοντάς» το. Στη συνέχεια, θα το μετατρέπουν σε αμινοξέα, λιπαρά οξέα και σάκχαρο τα οποία θα αποβάλουν στον οργανισμό μας.

Παράλληλα, ένα άλλο είδος nanobots θα μεταφέρει το οξυγόνο στο αίμα μας. Σε περιπτώσεις φωτιάς, για παράδειγμα, αυτά θα στέλνουν στον οργανισμό οξυγόνο βεβαιώνοντας ότι το ανθρώπινο σώμα θα συνεχίσει να λειτουργεί. Τα συγκεκριμένα nanobots θα εξαλείψουν τις μεταδοτικές νόσους, τον καρκίνο και τα ατυχήματα. Μακροπρόθεσμα θα εξαλείψουν και τις γενετικές νόσους και τα γηρατειά. Τέλος, τα χρωμοσώματα «ρεζέρβα» θα παράγονται έξω από το ανθρώπινο σώμα χρησιμοποιώντας το γενετικό αποτύπωμα του ατόμου. Σκοπός τους θα είναι να αντικαταστούν τα ελαττωματικά χρωμοσώματα τα οποία είναι η αιτία που γερνάμε.

Η επίδραση των nanobots στη διάρκεια ζωής

Τα nanobots δε θα μας κάνουν ακριβώς αθάνατους. Απλώς, θα παρατείνουν τη ζωή μας. Συγκεκριμένα, θα φαινόμαστε για πάντα εικοσάρηδες, για παράδειγμα, όμως, θα είμαστε εκτεθειμένοι στους κινδύνους και στα αίτια θανάτων των εικοσάρηδων. Βέβαια, η εξάλειψη χρόνιων παθήσεων και θανατηφόρων νόσων σίγουρα θα παρατείνει τη ζωή μας και συγκεκριμένα πιστεύεται ότι θα πεθαίνουμε μετά από 900 περίπου χρόνια.

Επιπλέον, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μελλοντικά δε θα υπάρχουν ούτε ατυχήματα στον κόσμο. Με τους αισθητήρες που χρησιμοποιούνται ήδη, τα ατυχήματα θα αποφεύγονται. Τα τσιπ φθηναίνουν όλο και περισσότερο και για αυτό μελλοντικά θα έχουμε όλοι από ένα, είτε στα σπίτια μας, είτε στα ρούχα μας, είτε και στα δύο. Μάλιστα, η δημιουργία αυτόματων αυτοκινήτων θα βοηθήσει τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο, εξοικονομώντας χρόνια από τη ζωή τους. Από ό,τι φαίνεται, η τεχνολογία θα βοηθήσει το ανθρώπινο είδος καταλυτικά στο μέλλον.